incoming-tour-operator-DMC-Amsterdam-ZOYO-Travel-Holland.jpg

Stadswandeling Rotterdam

In 2015 is Rotterdam door de Lonely Planet ‘Best in Travel’ uitgeroepen tot dé van de 10 top steden van de wereld om in 2016 te bezoeken... Rotterdam is veel zijdiger dan gedacht en in vele opzichten spannender dan ooit!

Ontdek het veelzijdige Rotterdam tijdens één van onze speciale rotterdam tours, architectuur tours Rotterdam en stadswandelingen in Rotterdam (zie onderaan extra optie’s i.c.m. stadswandelingen-excursies)

We hebben een ruime keuze uit stadswandeling in Rotterdam:

Stadswandeling Rotterdam centrum (+- 120 min):

Deze stadswandeling in Rotterdam centrum start meestal aan de achterzijde van het centraal station. Hier staan we stil bij het arme en rijke deel van de Provenierswijk. Via de Provonierswijk wandelen we door Rotterdam naar de Noordzij (stuk oorlogsgeschiedenis). Meestal eindigen we bij de (vernieuwde) markthal. 

Tijdens deze tour staan we stil bij de architectuur in Rotterdam (niet in diepte), het beeld van een straat (en hoe deze daadwerkelijk is), de daadwerkelijke grootte van Rotterdam, de multiculturel samenleving, het gevoel van de echte Rotterdam (hoe zien ze zichzelf?) en uiteraard de tips & inside informatie van de echte kenner.

Het beginpunt is uiteraard naar wens in te vullen; zo kunnen we bijv. ook beginnen midden op de Erasmusbrug, Katendrecht of de Kop van Zuid! Dit wordt allemaal naar wens afgestemd. 

Architectuur rondleiding Rotterdam (+- 120 min):

Deze architectuur rondleiding in Rotterdam is de must-do voor elk liefhebber van hedendaagse en moderne architectuur. In tegenstelling tot alle andere stadswandeling en rondleidingen in Rotterdam leggen we tijdens deze rondleiding de nadruk op architectuur (overige wandelingen meer sociale geschiedenis / actualiteiten + beperkt architectuur).

Deze tour start veelal bij het centraal station (Provenierszijde). Hier is nog een van de weinige overblijfselen van het oude station van Sybold van Ravensteyn. Vanaf hier zien we de verschillende architectuur in de Provenierswijk (met name architectuur verschil tussen vroegere arm en rijk is hier nog steeds zichtbaar). Hierna zal de tour verder gaan richting de Markthal (tevens ideale lunchlocatie) en vertrekken we hierna richting Eramusbrug en de kop van Zuid (o.a. hotel New York). 

Het prachtige aan Rotterdam is het feit dat het volstaat met hedendaagse moderne architectuur (desondanks dit uiteraard een vervelende oorsprong heeft vanuit de WO II). Waarom is er gekozen voor een bepaalde style en waarom past dit juist zo goed in de omgeving die u ziet? Op deze vragen gaat u ongetwijfeld antwoorden krijgen tijdens deze architectuur tour door Rotterdam. 

Het beginpunt is uiteraard naar wens in te vullen; zo kunnen we bijv. ook beginnen midden op de Erasmusbrug, Katendrecht of de Kop van Zuid! Dit wordt uiteraard naar wens afgestemd. 

Stadswandeling Rotterdam Delfshaven (+- 90 min).

Deze stadswandeling in Rotterdam Delfshaven staat stil bij het oude (met name) arbeidersleven van de Rotterdamers. Deze tour is veelal een combinatie tussen het historische gedeelte van Delfshaven, de wijken Bospolder en Tussendijken.  De tour start meestal bij de metro Delftshaven en gaat vanaf hier de verdere wijk(en) door.

Tijdens deze excursie hoort u de details over deze wijken, ziet u de bijzondere plekken en staan we o.a. stil bij de Amerikaanse bombardementen, arm&rijk, feest en honger en enkele bijzondere kunst achtige ontwikkelingen binnen de wijk. Tevens bezoeken we De Destilleerketel, dit is de enige in werking zijnde historische (koren) molen van Rotterdam. 

Uiteraard leveren wij ook:

                -Volledig verzorgde excursies in Rotterdam;
                -Privé gidsen;
                -Tolken/vertalers voor buitenlandse groepen;
                -Stadswandelingen in Rotterdam i.c.m. een tour per mini-bus of touringcar (ideaal als je ook de Rotterdamse haven verder wil ontdekken!)

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!