incoming-tour-operator-DMC-Amsterdam-ZOYO-Travel-Holland.jpg

Stadswandeling Amsterdam

De leukste standswandelingen in Amsterdam vindt je bij ZOYO Travel. Wij hebben een zeer divers aanbod aan rondleidingen in Amsterdam waarbij beleving en kwaliteit altijd voorrop staat!

Een korte greep uit onze privé wandelingen in Amsterdam:Wandeling oude binnenstad Amsterdam

De echte oude binnenstad van Amsterdam ontdekken? Ga mee op deze wandeling door de oude binnenstad van Amsterdam. Je ziet onder andere Het Begijnhof, de Oudemanhuispoort, het Spinhuis, de Schuttersgalerij en-/ of de Schreierstoren. Uiteraard slaan we ook de bekende plekken zoals de Dam, Tulpenmarkt, Anne Frank huis en de vele prachtige kanalen niet over!Deze walking tour in Amsterdam kan tevens in combinatie met een rondvaart over de grachten en uiteraard passen we de rondleiding in Amsterdam volledig op uw wensen aan. 

Architectuur stadswandeling Amsterdam

Speciale interesse in architectuur in Amsterdam? Dan mag je deze architectuur standswandeling in Amsterdam zeker niet missen. Tijdens de wandeling in Amsterdam ontdek je dat Amsterdam eigenlijk een van de grootste historische stadscentra ter wereld heeft. Amsterdam staat dan ook vol met (beschermde) monumenten en moderne architectonische hoogtepunten.

Kies voor onze historische & moderne architectuur rondleiding waarbij we een perfecte combinatie maken tussen historische en moderne bouwwerken in Amsterdam. Tijdens deze tour ziet u het beste van beide werelden (zowel per land als ter water). Enkele hoogtepunten uit deze tour: Southax, Plantage, Ijdok, EYE filgebouw, Grachtengordel en middeleeuws stadscentrum. Uiteraard zijn specifieke wensen bespreekbaar. 

Wandeling westelijke eilanden Amsterdam

De westelijke eilanden van Amsterdam hebben een rijke historie van handel, industrie en scheepsvaart die teruggaat tot het einde van de 16e eeuw.

Het Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland hebben een rijke historie van handel, scheepvaart en industrie die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. Veel van die historie is vandaag nog te zien. Door de wat geïsoleerde ligging van de eilanden heeft het gebied een wat dorps karakter gehouden, terwijl het toch in het centrum van Amsterdam ligt.

De wandeling voert u langs indrukwekkende pakhuizen, pittoreske huisjes, nostalgische bruggen, moderne architectuur. Laat u verrassen door de openbare tuintjes en het nog enige overgebleven scheepswerfje. Loop langs het geboortehuis van de beroemde fotograaf Jacob Olie, het vroegere atelier van de kunstenaar Georg Breitner en het huidige van de kunstenares Ans Markus. Met deze tour over de westelijke eilanden van Amsterdam ziet u amsterdam van een andere kant!

Wandeling grachtengordel Amsterdam

De grachtengordel is een van de oudste historische binnencentra van Europa. Het gebied is volledig aangelegd in het begin van de 17e (gouden) eeuw. De wandeling start in de Kalverstraat en gaat via de singel, herengracht en leidsegracht richting de beroemde Westerkerk (en toren). 

Het unieke aan deze wandeling is het feit dat hij diep ingaat het het rijke verleden van Amsterdam waarbij er vele bijzondere imposante en rijkversierde gebouwen worden getoond. Tijdens deze tour komt men o.a. achter het verhaal van het zeilschip en de Travaalse boer, de 200 jaar oude typische Amsterdamse huisnummering, een bijzondere betonnen leeuw, Amsterdamse (historische) bouw en pothuizen op de hoek van de straten. Kortom, een prachtige wandeling door Amsterdam waarbij de rijke historie van Amsterdam centraal staat! 

Wandeling Jordaan Amsterdam

Wat is Amsterdam zonder de Jordaan? De Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde wijk van Amsterdam (en waarschijnlijk ook Nederland). Deze rondleiding door de Jordaan geeft je een goed beeld van deze oude arbeiderswijk en de rijke (reeds 400 jarige) geschiedenis van deze buurt.

Tegenwoordig is het een favoriete wijk voor artiesten, expats, studenten en jonge ondernemers. Tijdens deze tour wandelen we door de vele nauwe en typische Jordaanstraten, stille hofjes en prachtige grachten in deze buurt.

Uiteraard worden alle rondleidingen in Amsterdam aangepast naar uw wensen en uitgevoerd door onze professionele (gecertificeerde) gidsen die gezamenlijk meer dan 20 talen spreken! Enthousiast? Neem gerust contact met ons op. Neem contact met ons op voor meer informatie.