incoming-tour-operator-DMC-Amsterdam-ZOYO-Travel-Holland.jpg

Top 10 restaurants Amsterdam

Op zoek naar de beste restaurants in Amsterdam? Wij hebben een top 10 van beste restaurants in Amsterdam samengesteld! Met deze selectie van top restaurants in Amsterdam ga je zeker scoren bij je (schoon) moeder, geliefdes en uiteraard zakelijke relaties! 
Top 10 restaurants Amsterdam (2022):1. CIEL BLEU

Keuken: Frans

Michelin sterren: 2

Ciel Bleu restaurant dat op de 23e verdieping van het prestigieuze Hotel Okura Amsterdam ligt, is in vel opzichten een unieke beleving. Vanuit het restaurant heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en ziet u Amsterdam op een andere manier. Dit is de plek om alles 'even' te vergeten en u te laten verassen door de chef met zijn creaties en buitgewone topwijnen. De keuken is afgestemd op de wensen van vele internationale gasten en deze wensen vormen de basis van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman met twee Michelin sterren bekroonde keuken. Doordat zij constant op zoek zijn naar de meest unieke ingredienten en bereidingswijzen, weten zij keer op keer te verbluffen. Vergeet ook zeker niet een aandachtige blik te werpen op de bekroonde wijnkaart van Ciel Bleu. Sommelier Noël Van wittenbergh overtuigt u met zijn wijn kennis en laat u uitsluitend kennis maken met de meest speciale en exclusieve wijnen. 

Het team van Ciel Bleu doet er alles aan om uw verwachtingen te overtreffen, en dit lukt uitstekend! Niet alleen met de gerechten en de ambiance scoren zij de titel uitstekend maar ook de verfijnde en persoonlijke service wordt zeer gewaardeerd. Het team richt zich dan ook op het verrassen van gasten met persoonlijkheid, betrokkenheid en een uitstekende expertise. 
Meer informatie en reserveren: CIEL BLEU


2. LA RIVE

Keuken: Frans - Mediteraans
Michelin sterren: 0 


Ondanks dat restaurant La Rive (restaurant in het Amstel Hotel) sinds 2017 geen ster meer bezit zijn wij van mening dat deze thuishoort in onze top 3. Dit restaurant La Rive heeft een reputatie sinds 1994 als het gaat om haute cuisine uit eten. Het feit dat La Rive zijn ster is kwijtgeraakt kunnen wij persoonlijk niet plaatsen maar ons advies is om u hier zeker niet door te laten leiden: het meesterschap in de keukens van La Rive is absoluut fantastisch!

La Rive is één van de toonaangevende restaurants in Nederland met een traditie van culinaire unieke gerechten, uitgebreide wijncollectie en een oprechte en persoonlijke gastvrijheid. Het culinaire team (welke onder leiding staat van Chef de Cuisine Rogér Rassin, Maître Ronald Opten en Sommelier Ted Bunnik) zorgt ervoor dat u zeker bent van een fantastische avond uit. De producten en gerechten zijn geinspireerd op de Frans-Mediterrane keuken (met een vleugje Aziatische invloeden) waarbij groenten en seizoensproducten op unieke wijze bereid worden.
Meer informatie & reserveren: LA RIVE

3. &Moshik
Keuken: Frans - internationaal
Michelin sterren: 2

&Moshik is gelegen op en mooie locatie nabij het centraal station van Amsterdam. Dit restaurant heeft in relatief korte tijd naam gemaakt als een fantastische gastronomie in het hartje van Amsterdam (Oosterdok). Naast het fantastische uitzicht en het moderne interieur is de setting intiem en open. Laat u verrassen door de unieke creaties van chef Mosik Roth en zijn team. &Samhoud Places staat bekend om de unieke combinaties van vernieuwende gerechten die worden geserveerd met de beste wijnen. Subliem!
Meer informatie en reserveren: &Moshik


4. VINKELES 
Keuken: Internationaal - Frans
Michelin sterren: 1

Een beetje verscholen in het centrum van Amsterdam vindt u dit prachtige establishiment verzonken in een 18e eeuws bakkerspand! De perfecte locatie om intiem en in een ongedwongen atmosfeer te genieten van het vakmanschap van Chef Dennis Kuipers en zijn team. De keuken wordt veelal beschreven als 'uniek, verfijnd en een tikkeltje spannend'. De keuken is internationaal van kleur maar wordt wel gekenmerkt door de Franse kooktechnieken. Uniek is tevens 'Vinkels on the water' waarbij u kan genieten van een privé cruise per luxe salonboot (incl. live cooking Vinkeles dinner) tijdens een unieke rondvaart in Amsterdam (deze kunt u uiteraard ook reserveren bij ZOYO Travel). Vinkeles is een restaurant welk u zeker eens moet proberen!

Meer informatie en reserveren: VINKELES

5. BORD’EAU
Keuken: Frans
Michelin sterren: 2

Nabij de munttoren in Amsterdam (hartje centrum) vindt u het 5 sterren hotel L'Europe. De thuishaven van het (met twee Michelin sterren onderscheiden) Bord'Eau. Het restaurant onderscheidt zich door een internationale hedendaagse slimme en creatieve keuken onder leiding van Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Sous Chef Thomas Groot. Het oog voor detail, de verfijnde ingredienten en bereidingswijzes in combinatie met internationale topwijnen zorgen voor culinaire hoofstandjes. De intiem setting, de eenvoud van het decor en het uitzicht over de grachten dragen bij aan een unieke ervaring. 
Meer informatie en reserveren: BORD'EAU


6. LE RESTAURANT 
Keuken: westers – frans – divers
Michelin sterren: 1

Dit restaurant is lekker uitgesproken en daar houden wij van. De slogan van het restaurant luidt 'we zijn er voor mensen die in principe alles lusten... lekker gaan zitten en het gewoon over je heen laten komen'. Lekker nuchter en daar houden we bij ZOYO Travel wel van!

De keuken van Le Restaurant komt overeen met de huidige markt. Zo proberen zij de marktwerking (en seizoenen) uiteraard vakkundig te combineren in unieke en hoogwaardige gerechten. Dit komt neer op een harmonieuze en verrassende combinatie van relatief eenvoudige ingredienten maar dan net even anders. De keuken is gebaseerd op smaak, verrassing en Umani. Le Restaurant is ervan overtuigd dat zij met deze insteek het verschil kunnen maken (en dat doen ze met onder andere reeds 1 michelin ster) heel goed! Laat je verrassen en breng binnenkort een bezoek aan de vernieuwde ‘Le Restaurant’.
Meer informatie en reserveren: LE RESTAURANT

7. LASTAGNE
Keuken: Klassiek frans met twist Nederlands
Michelin sterren: 1

De Chef Rogier van Dam van restaurant Lastagne is eigenlijk klassiek frans geschoold maar kon met moeite zijn roots (Noord-Hollandse polder) achterlaten. Gelukkig maar want zonder deze unieke combinatie van de franse keuken met enkele Nederlandse details zouden zijn gerechten waarschijnlijk minder uniek zijn! Lastagne is een avontuurlijk restaurant waar het bruist en je een avond volledig ongedwongen kan genieten. Zeker een aanrader!
Meer informatie en reserveren: LASTAGNE

8.  VERMEER
Keuken: Frans - modern
Michelin sterren: 1

Passie en ambitie is iets wat de keuken van Vermeer volledig beschrijft. Onder leiding van de 1 sterren Michelin Chef Chris Naylor serveert deze brigade een zeer variende menu waarbij u uitsluitend het aantal gewenste gangen hoeft aan te geven. Ingredienten worden bij Vermeer zo lokaal mogelijk ingekocht en op unieke wijzes bereid. 
Maitre Bjorn van Aalst en Sommelier Simon Veldman bieden u een selectie van bijpassende wijnen.  Leuk om te weten: veel van de kruiden worden zelf verbouwd op het dakterras van het restaurant / hotel. 
Meer informatie en reserveren: VERMEER

9. YAMAZATO
Keuken: Japans
Michelin sterren: 1

Wellicht heeft u zojuist in onze lijst (op positie 1) ook het restaurant Ciel Bleu voorbij zien komen? Het restaurant YAMAZATO is het 2e met sterren bekroonde restaurant in het Okura hotel in Amsterdam. Zoals de naam al enigszins verklapt geen Franse keuken maar een Japanse keuken op wereldniveau. In restaurant Yamazato wordt de authentieke Kaiseki keuken geserveerd. Deze keuken wordt deels beinvloedt door een oud Japans ritueel waarbij door middel van een thee ceremonie, minimalisme wordt uitgedragen. Uiteraard kan ook hier niet het Honzen banket ontbreken waarbij een g root aantal gerechten geservereerd worden op verschillende tafeltjes. Dit is echt Japanse haute cuisine!
Meer informatie en reserveren: YAMAZATO


10. BRIDGES (by Ron Blaauw)
Keuken: frans
Michelin sterren: 1

Restaurant Bridges gelegen naast/onder het wereldwijd bekende Grand Sofitel The Legend hotel in Amsterdam en heeft een uitstekende reputatie. Het heeft dan ook in korte tijd een goede positie weten te veroveren en is ondertussen een van de beste restaurants in Nederland. De keuken kenmerkt zich door de franse kookkunst maar met veel internationale invloeden. Uniek aan dit restaurant is de sfeervolle binnentuin (nog steeds één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam). Je vindt hier onverwacht een oase van rust en daarom leent deze plek zich uitstekend als lunch of (intieme) dinner locatie. 
Meer informatie en reserveren: BRIDGES

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hulp nodig met uw zoektocht naar de beste restaurants in Amsterdam - Nederland? Gebruik onze restaurant service!

De voordelen van onze restaurant service:


-Wij doen u graag enkele voorstellen o.b.v. gezelschap / groepsgrootte;

-Samenwerking met vele internationale (Michelin) restaurants;

-Alle wereldkeukens vertegenwoordigd (van standaard tot luxe);

-Vooraf menukaarten inzien en speciale (dieet) wensen doorgeven;

-Optie voor speciale tafels, chefs tables en private dinning rooms Amsterdam;

-Luxe transfers van- en naar restaurants.


Daarnaast bieden wij ook exclusieve restaurant opties zoals groep dinners, gala dinners, private canal dinner cruise en dinners op andere exclusieve locaties in Amsterdam!

Na het eten in een ontspannen sfeer (met uw relaties) het Amsterdamse nachtleven ontdekken? Wij kunnen u diverse VIP arrangementen aanbieden in de meest trendy- en exclusieve nachtclubs van Amsterdam en omstreken. U bepaald het gewenste serviceniveau.  

Interesse? Kom direct in contact met een van onze luxury service professionals. Kijk dan op onze contact pagina

06-03-2020