incoming-tour-operator-DMC-Amsterdam-ZOYO-Travel-Holland.jpg

Minister Kamp breekt in China lans voor Giethoorn

GIETHOORN - Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft in China bij een een grote bijeenkomst over toerisme een lans gebroken voor Giethoorn.

Aan het eind van zijn speech bij het Tourism Seminar benoemde hij donderdag het waterdorp. "Last but not least: laten we Giethoorn niet vergeten. Gelukkig hebben veel Chinese toeristen het Venetië van Nederland al ontdekt, met zijn kilometers aan pittoreske kanalen en karakteristieke boerderijen en bruggen." Hij noemde Giethoorn in een rijtje van andere toeristische trekpleisters, zoals Amsterdam,Delft, Gouda, Deventer en Zutphen. "Een bezoek aan al deze plaatsen is vanwege de korte afstand makkelijk te combineren. In een dag kun je ontbijten in Amsterdam, 's middags Giethoorn bezoeken en dineren in Delft. Ons land is immers niet veel groter dan een van de grootste steden in China."

Als Kamps voorspelling uitkomt, valt er in Giethoorn en omgeving de komende jaren heel wat geld te verdienen aan de Chinese toerist. De minister van Economische Zaken verwacht dat in 2020 zo'n 810.000 Chinezen op reis gaan naar Nederland. Hoewel ze voornamelijk in Amsterdam verblijven, is Giethoorn voor veel Chinese toeristen een dagje uit in Nederland.

Eerder deze maand deed de Gieterse onderneemster Gabriella Esselbrugge van hotel-restaurant 'de dames van de Jonge' in deze krant al uit de doeken hoe groot het aandeel en belang van de Aziaat voor het regionale toerisme is. Bijna tweederde van haar gasten komt uit Azië (auteursrechten De Stentor, 30-01-2015).

02-03-2015