incoming-tour-operator-DMC-Amsterdam-ZOYO-Travel-Holland.jpg

1. Excursie door Volendam, Marken en Zaanse Schans

Met deze unieke excursie bezoekt u Volendam, Marken en de Zaanse Schans.

In deze historische vissersdorpen gaat u terug in de tijd. Herbeleef de cultuur van de Zuiderzee vissers, hun schepen, klederdracht en huizen. Deze zijn al honderden jaren niet veranderd en nog even fascinerend.

VANAF
€42.00,-
P.P.
Offerte aanvragen

Nadat u bent opgehaald vanaf uw hotel zullen we vertrekken richting de De Zaanse Schans (te Zaandam). De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes van het 'oude' Nederland. Hier maakt u 'even' onderdeel uit van een levendige en zeer fraaie woon-werk omgeving uit de 18e en 19e eeuw. Zo krijgt u tijdens uw bezoek een rondleiding in een traditionele klompenmakerij en authentieke kaasboerderij waar tot de dag van vandaag nog steeds klompen en kazen worden geproduceerd. We ronden het bezoek aan de Zaansche Schans af met het bezoek aan een echte Nederlandse windmolen.  

Na het bezoek aan de Zaansche Schans rijden we richting Volendam. We bezoeken Volendam en gaan met onze ervaren gids het unieke dorp al wandelend ontdekken. Verbaas u over de smalle straatjes en historische vissershuisjes. Dorpen met een eigen goed bewaarde cultuur in klederdracht, handel en ambacht. Vergeet vooral niet op de foto te gaan in de authentieke klederdracht van vroeger! Na deze rondleiding kunt u het dorp zelfstandig verkennen en-/of uitstekend lunchen in een van de vele restaurants. We ronden deze dag af met een boottocht (Marken Express) over de voormalige Zuiderzee en een bezoek aan het (schier) eiland Marken. 

Dit is de excursie waarmee u het traditionele Nederland van de 18e en 19e eeuw ontdekt!  

Let op: alle excursies worden op uw wensen afgestemd.  

Tijdschema:
Vertrek vanaf hotel:        09.00 uur
Einde retour bij hotel:     15.30 uur

Inclusief:

  • Vervoer per luxe tourist class touringcar (airco, gordels, dvd en toilet);

  • Boottocht met de Marken Express;

  • Toegang en rondleidingen Klompenmaker, Kaasboerderij, Windmolen, Volendam en Marken. 

  • Parkeerkosten en toeslagen;

  • Engelssprekende gids (meertalig optioneel);

  • Gratis onbeperkt mineraalwater voor alle gasten (incl. heet water voor o.a. thee / noodles);

Exclusief:

  • Lunch en overige persoonlijke uitgaves.

Tijdens alle ZOYO Travel excursies is er altijd een engelssprekende gids aanwezig.

Onze gidsen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van (individuele) excursies door heel Nederland. Tijdens de excursies nemen zij alle zorgen uithanden, denk hierbij aan het geven van rondleidingen, het verkrijgen van tickets, lunches en alle overige zaken. Daarnaast houdt de gids altijd rekening met uw persoonlijke wensen en voorkeuren. 

Standaard spreekt onze gids engels maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een (optionele) meertalige gids (Chinees, Russisch, Arabisch en Spaans).